Co robić jesienią?

Wat te doen in de herfst? Inspirerende dingen om te doen in de herfst

Zoals elk seizoen heeft ook de herfst zijn voorstanders en tegenstanders. Na een zonnige zomer in een schilderachtige omgeving komen regenachtige dagen en lange herfstavonden. Sommige mensen kunnen niet wachten om een trui aan te trekken, zich in een deken te wikkelen en warme thee te drinken terwijl ze naar een tv-serie kijken of een boek lezen. Maar als deze visie op tijd doorbrengen je afschrikt, bekijk dan onze ideeën om de herfst draaglijker voor je te maken.

Herfst – een schilderachtige tijd van het jaar

Deherfstequinox is een beweeglijk feest; het vindt plaats rond 22 en 23 september en is ook het begin van de astronomische herfst. Het is niet altijd koud en regenachtig in de herfst; het weer tijdens dit seizoen kan je op een heel positieve manier verrassen. Het veelkleurige bladertapijt dat van de bomen valt, is een van de mooiste schouwspelen die de zonnige herfst ons schenkt. De herfst is echter een tijd waarin de dag korter en koeler wordt, een tijd van oogsten en voorbereiden op het winterseizoen. Het is een tijd van verminderde activiteit, vertraging, maar ook, voor sommigen, verveling – wat te doen in de herfst om niet in een sombere stemming te raken en je gewoon niet te vervelen? Hier zijn enkele suggesties!

Wat te doen in de herfst? Ga wandelen!

Herfst betekent niet dat het verboden is om het huis te verlaten. Integendeel! Herfstwandelingen in de zon en omringd door kleurrijke bladeren zijn een heerlijke en ontspannende ervaring. Geef niet op om actief te zijn en profiteer van het weer om te gaan wandelen. Hoewel we door de korte dagen niet altijd kunnen genieten van zonnige wandelingen, kun je er in het weekend en op vrije dagen wel van profiteren. Verzamel tijdens lange herfstwandelingen bladeren, dennenappels, kastanjes en eikels en gebruik ze misschien om herfstdecoraties te maken.

Ideeën voor de herfst zonder het huis te verlaten

De herfst hoeft helemaal niet saai te zijn – ook niet als je herfstmiddagen en -avonden thuis doorbrengt. Het is een tijd waar we op veel verschillende manieren het beste van kunnen maken. Hier zijn er een paar:

 • Maak ruimte in de kledingkast – ongetwijfeld kunnen we allemaal wel een garderobe revisie gebruiken. Het is tijd om de zomerkleding te begraven en de warme truien en sweaters tevoorschijn te halen, te controleren wat we niet meer dragen en wat we kunnen wegdoen en wat ons zeker van pas zal komen tijdens de steeds korter wordende dagen.
 • Herfstdecoraties – zoals we al zeiden, kunnen lange herfstwandelingen worden gebruikt om herfstdecoraties voor ons huis te maken. Voel de betovering van de herfst, zet kleurrijke bladeren in vazen, brand kaarsen, koop heide, hang een herfstkrans aan de deur en omring jezelf met de kleuren en geuren van de herfst. Stimuleer je creativiteit en verander de inrichting van je flat of huis een beetje.
 • Lees boeken – misschien is geen tijd van het jaar zo literair als de herfst. De steeds langere avonden hebben iets dat ons naar boeken trekt. Nu onze buitenactiviteiten wat zijn afgenomen en we zin hebben om te ontspannen en onszelf tegelijkertijd wat vermaak te bieden – laten we wat boeken inhalen. Er staan er zeker genoeg op de plank te wachten tot je ze pakt. En om te lezen is thee met honing en citroen een must!
 • Zorg voor je slaap – door de constante drukte en vooral tijdens zomerse uitstapjes en warme nachten, letten we niet goed op onze slaap. De herfst is de perfecte tijd om voor deze comfortzone te zorgen. Zorg voor een regelmatig slaapritme, zodat je niet alleen kunt uitrusten maar ook je immuniteit een boost kunt geven, die in de herfst wat meer zorg nodig heeft.
 • Filmmarathons – in een tijdperk met veel platforms met films en series, vind je zeker iets dat de moeite waard is om te kijken en dat de herfstavonden niet zo saai maakt. Haal je achterstand in en kijk welke interessante dingen je hebt gemist.
 • Plan de vakantie – nu we meer tijd hebben, waarom die niet gebruiken om ons voor te bereiden op de wintervakantie? Maak een gastenlijst, maak een lijst met cadeautjes – en begin ze samen te stellen. Dit bespaart je stress en zenuwen tijdens de kerstdrukte in december en de last-minute aankopen.
 • Maak een thuisspa – in plaats van naar een spa te gaan, kun je je lichaam een rustgevende behandeling geven in je eigen badkamer. Steek kaarsen en wierook aan, zet wat stemmingsmuziek op en ontspan door een warm en ontspannend oliebad te nemen. Zorg goed voor jezelf!

Dingen om te doen in de herfst met vrienden!

De herfst kan op verschillende manieren worden doorgebracht, het is belangrijk om een balans te vinden. We kunnen tijd voor onszelf nemen, maar niets houdt je tegen om de komende tijd ook met gezelschap door te brengen. Je hoeft niet altijd de deur uit, het is de moeite waard om huisfeestjes en borrels te organiseren. Wat is de moeite waard om in de herfst met vrienden te doen?

 • Speel bordspellen– Bordspellen zijn een geweldige manier om tijd door te brengen met vrienden. Organiseer een bijeenkomst thuis met hapjes, warme drankjes of herfstlikeuren om het lichaam op te warmen. Het is geweldig vermaak voor iedereen – als je een beginner bent, kun je genieten van populaire spellen zoals Monopoly of klassiek Chinees. Bordspellen kunnen een excuus zijn om samen te komen of een samenzijn een excuus om spelletjes te spelen.
 • Organiseer een herfstfeestje – in een later deel van dit artikel laten we zien wat er op tafel kan komen tijdens een feestje. Huisfeestjes tijdens regenachtige en kille dagen zijn een erg leuke manier om tijd door te brengen. En door een feestje bij je thuis te organiseren, toon je initiatief, wat je bij je vrienden inboezemt – misschien komen jullie de volgende keer samen bij iemand anders thuis.
 • Ga wandelen – er zijn genoeg mogelijkheden. De herfst is tenslotte geen tijd zonder reizen. Je kunt de wereld op elk moment van het jaar verkennen, maar de herfst heeft het voordeel dat er minder mensen zijn op toeristische bestemmingen en dat het wat goedkoper is. Na het hoogseizoen is elke toerist immers aan de prijs. Dit kunnen weekendtrips zijn of trips voor een langer weekend – bekijk de kalender en plan een trip naar interessante plaatsen in Polen en daarbuiten. Je kunt ook een dagtocht maken met een vriend of een groep vrienden – dat kan een lange wandeling zijn, een fietstocht of gewoon een bezoek aan een coole plek bij jou in de buurt. Het einde van de zomer is tenslotte niet het einde van sightseeing.
 • EenHalloweenfeest – ja, het is weliswaar weer een herfstfeest, maar wat voor een feest! Organiseer een Halloweenavond met verkleedkleren en versieringen, hang slingers op, maak pompoenen klaar, steek kaarsen aan en maak plezier op deze ene oktoberavond!

Herfstsmaken – of de culinaire kant van de herfst

Elk seizoen heeft zijn fruit en groenten en dus seizoensgebonden gerechten om te bereiden. Pompoen triomfeert in de herfst, waarvan je een warme en verwarmende pompoensoep kunt maken, maar ook iets zoets kunt eten – bijvoorbeeld pompoentaart. Appels vieren ook hoogtij in de herfst, misschien heb je de kans om ze te plukken tijdens je herfstwandelingen, en zo niet – koop ze dan en bak ze. Gebakken appels of gewoon appeltaart zijn andere lekkernijen waarvan we kunnen genieten in de herfst. Dit is ook de tijd voor gerechten met peer of pruim – nieuwe recepten zijn het proberen waard. Bovendien is het ook de tijd om conserven te maken voor potten voor de winter. En onder de dranken zijn warme chocolademelk, verschillende soorten thee, waaronder thee met gember, honing, citroen en kruidnagel, en allerlei kruidenthee en verwarmende tincturen koning.

Wat te doen in de herfst en hoe te profiteren van deze tijd van het jaar?

De sleutel om van de herfst te houden is onze houding ten opzichte van de herfst. Het hoeft geen routine te zijn, maar een groot plezier om nieuwe ideeën uit te voeren, maar ook om het wat rustiger aan te doen. In plaats van te klagen over de bewolkte dagen, probeer je het beste te maken van deze tijd en ervan te genieten. Volgend jaar is de herfst immers ook weer terug – en je kunt glimlachen bij de gedachte daaraan, want je weet tenslotte al hoe je je niet kunt vervelen in de herfst.

Robbert Meilink
Robbert Meilink

Ik ben Robbert Meilink, de bezieler achter lexpev.nl. Mijn passie voor kennis en ontwikkeling drijft me om inhoud te creëren die verrijkt en informeert. Als fervent liefhebber van technologie, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling streef ik ernaar een platform te bieden dat niet alleen informeert, maar ook inspireert. Mijn nieuwsgierigheid naar de wereld heeft me ertoe gebracht om onderwerpen te verkennen variërend van de efficiëntie van managementtrainingen tot de intrigerende vraag hoeveel een vliegtuig weegt. Door mijn liefde voor ontdekken en leren hoop ik anderen te motiveren om hun horizon te verbreden en het meeste uit hun potentieel te halen.

Artikelen: 198

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *