Siedlisko U'laski

Interessante plaatsen in Polen – 12 plaatsen in Polen die de moeite waard zijn!

Interessanteplaatsen in Polen – wat betekent interessant? Iedereen heeft zijn eigen definitie van deze term. Ongetwijfeld is Polen een prachtig en divers land, waar iedereen wel iets van zijn gading zal vinden. Zowel voor een langere vakantie als voor een korter weekendje weg. In onze lijst vind je historische en culturele toeristische attracties, maar ook attracties die zorgen voor rust en stilte, omringd door bossen, meren en bergtoppen. Bekijk wat de moeite waard is in Polen en plan je vakantie!

De mooiste plekken in Polen: U’laski Siedlisko aan de Pilica rivier

Als we op zoek zijn naar de interessantste plekken in Polen, denken we niet altijd aan plekken vol toeristen en attracties die we kennen uit geschiedenisboeken. Soms hebben we echte rust nodig, omringd door flora en fauna. Als je zin hebt om een maand, een week of een weekend door te brengen in een afgelegen gebied, breng dan zeker een bezoek aan Ulaski Gostomskie. Het is een klein dorp in het woiwodschap Mazowieckie, in het district Grójec, dat verrukt en verleidt met zijn natuurlijke charme. Eerder dan toeristen zul je hier reigers en fazanten tegenkomen, die zo natuurlijk zijn dat ze bezoekers niet storen, maar alleen hun aanwezigheid laten bewonderen. Aan de oevers van de rivier Pilica zelf, de langste linker zijrivier van de Vistula (319 km lang), ligt een uiterst charmante plek. Als het verhaal van het boek Anne of Green Gables zich in Polen zou afspelen, dan zouden we een Anne uit Siedlisko U’laski hebben. Dit is niet overdreven. Stel je voor dat je ’s ochtends wakker wordt in een knoestig houten huisje, koffie zet in de keuken, de deur open doet en begroet wordt door vogelgezang, kwakende kikkers, het geluid van de rivier, de geur van bloemen en bomen. En opeens merk je dat alle magie schuilt in de charme van wat er hier en nu voor je beschikbaar is. Siedlisko U’laski is een prachtig stuk land met directe toegang tot de rivier – een tiental meter en je kunt je voeten in de Pilica dompelen. Er zijn hier twee huisjes – het eerder genoemde houten huisje, dat al “enkele” jaren oud is, en een tweede, nieuw gebouwd huisje. Je kunt hier rustig je tijd doorbrengen, niet alleen, maar ook met iemand anders of met een groep vrienden. Aan attracties geen gebrek, je kunt kanoën, wandelen langs de rivier en in de bossen – in de nabije omgeving is er het Tomczyce Reservaat met dennenbossen en het Sokolow Reservaat met wilde vogels. Je kunt ook een wandeling maken en de langste houten brug van Polen in Gostomia bekijken. De U’laski Habitat zelf is een bron van niet-triviaal tijdverdrijf, waaronder vissen, fietsen, in de rivier gaan en, voor sommigen, misschien zelfs wandelen. Je kunt hier ook een kampvuur maken en gewoon een heerlijke tijd hebben. Klinkt dat aantrekkelijk? Dan is de U’laski Siedlisko in Ulaski Gostomskie een van die plekken die nu al op je wachten.

U'laski leefgebied
U’laski leefgebied

Landschapspark Tuchola

Ben je een liefhebber van prachtige uitzichten, wilde vogels en lange wandelingen? Is 36.983 hectare parklandschap een droom die voor jou uitkomt? Open je kaart en ontdek het zelf! Het landschapspark Tuchola ligt op het grondgebied van twee woiwodschappen: Kujawsko-Pomorskie en Pomorskie. Het grenst aan het zuidoostelijke deel van het Tuchola-woud en in het woiwodschap Pomorskie aan de gemeenten: Czersk en Chojnice. Het valt niet te ontkennen dat het een idee is voor een actieve vakantie. Veel wandelen, veel bezienswaardigheden, maar ook veel stoppen om de schoonheid van het landschapspark te bewonderen. Er zijn hier meer dan 100 soorten eetbare paddenstoelen – dus op de juiste tijden van het jaar zul je veel paddenstoelenplukkers tegenkomen. Of ben jij een van hen? Zo ja, dan is dit een van die plekken in Polen voor een weekend die je gezien moet hebben. Het grootste deel van het bos is dennenbos, maar je vindt hier ook zeer rijke vegetatie, waaronder: watermunt, veenbes en insectenetende zonnedauw. Meer dan planten, wil je vogels zien? Geen probleem! Er komen hier meer dan 130 vogelsoorten voor. Je kunt een havik, een oehoe, een zwarte ooievaar en een ijsvogel spotten – die je kunt zien op het logo van het park. Er leven hier ook kleinere diersoorten zoals dassen, vossen, hermelijnen, herten, reeën, marters en wilde zwijnen. Grotere zoogdieren zoals bizons, oerossen en beren leven hier niet in grote aantallen. Het is onmogelijk om je hier te vervelen – er zijn 8 reservaten, 3 beschermde landschapsgebieden en 121 natuurmonumenten in het park. Het landschapspark Tuchola is een waar feest voor natuurliefhebbers – als je er nog niet bent geweest, ga er dan zeker naartoe!

Interessante plaatsen in Polen: Wieliczka Zoutmijn

We verlaten het bos langzaam en gaan ondergronds – dat wil zeggen, naar de Wieliczka Zoutmijn. Wieliczka, deze stad die de slaapkamer van Krakau wordt genoemd, is een populaire toeristische attractie die echt een bezoek waard is. Hier bevindt zich een van de oudste steenzoutmijnen ter wereld. In 1978 werd het toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De rijke geschiedenis van deze plek en de buitengewone kristallen die in de Kristalgrotten liggen, maken Wieliczka tot een unieke plek. Er zijn maar liefst 245 km aan gangen verborgen onder de grond – waarvan slechts 3,5 km de toeristische route is, d.w.z. de route die toegankelijk is voor bezoekers. Onder de grond, op een diepte van 64 tot 135 meter, bevinden zich schilderachtige pekelmeren, ondergrondse kamers en de prachtige historische St. Kinga’s Kapel. Dit alles verpakt in kristal. De Wieliczka Zoutmijn is een ware mijn van historische, culturele en natuurlijke monumenten, het werk van zowel de natuur als tientallen generaties mijnwerkers. Wieliczka is een prima optie voor een weekendje Polen, maar als je een langere vakantie plant, kun je ook Krakau bezoeken, een van de beroemdste en meest historische steden van Polen, en vervolgens naar Zakopane en het Tatragebergte gaan. Dus als je van plan bent om de bergen in Polen te bekijken, begin dan bij Wieliczka, dat ondergronds ligt, om later naar de toppen van de bergen te klimmen.

Wieliczka zoutmijn
Interessante plaatsen in Polen: Wieliczka/ foto: canva.com

Wat is de moeite waard in Polen? De Tatra

Aangezien we al over de Tatra schrijven, is het de moeite waard om er wat tijd aan te besteden en je de weg te wijzen naar verschillende bergexpedities. In de Tatra kunnen we onderscheid maken tussen de Westelijke Tatra en de Oostelijke Tatra. De Westelijke Tatra is lager, gebouwd van kalksteen dat water doorlaat, zodat we hier veel grotten kunnen bezoeken, zoals: Grot Mroźna, Grot Mylna of Grot Naciekawa. Het is een goed idee voor degenen die niet van klimmen houden, maar voor de uitgestrekte valleien, die hier niet ontbreken, vinden we onder andere: Dolina Kościeliska en Dolina Chochołowska. De Hoge Tatra, zoals de naam al doet vermoeden, zijn hogere bergketens en buitengewone landschappen. De meest aantrekkelijke toeristische attracties hier zijn plaatsen als: de Morskie Oko en Tatra watervallen, waaronder: Wodogrzmoty Mickiewicza in de Roztoka Vallei en de hoogste waterval in Polen, Siklawa – op de grens van de Roztoka Vallei en de Vallei van de Vijf Vijvers. De hoogste top in de Tatra is Rysy, 2499 m boven zeeniveau. Het is ook de moeite waard om iets lagere toppen te beklimmen, zoals Orla Perć, hoewel we deze plek niet aanraden aan amateurs van bergexpedities. In plaats daarvan kunnen ze zich wagen aan een van de populairdere Tatra toppen, zoals Kasprowy Wierch of Świnica.

We hebben Zakopane nog niet genoemd, en dat mogen we niet vergeten. Het is – laten we onszelf niet voor de gek houden – een van de drukst bezochte plaatsen in de Tatra, maar het is de moeite waard om het ten minste één keer te zien en de echte sfeer van Krupówki te proeven.

De interessantste plaatsen in Polen: Adelaarsnestroute

Polen maakt indruk met zijn gevarieerde landschappen. We vinden hier plaatsen die aan de verwachtingen van elke toerist voldoen. Eén daarvan is het Adelaarsnestpad – een hagelbui voor wandelliefhebbers. Het is een van de grootste attracties van de woiwodschappen Silezië en Klein-Polen. En hoewel het eerste voorstel om het pad aan te leggen al in 1927 werd gedaan, kon het project decennialang niet van de grond komen. Vandaag kunnen we echter genieten van een unieke route die rijk is aan oude gebouwen en aantrekkelijke natuurlijke kenmerken. Het heeft zijn mooie naam te danken aan de ruïnes van kastelen en de kastelen zelf, die zich langs de route uitstrekken en die gebouwd zijn op heuvels tussen kalkstenen rotsen – vandaar de naam “Adelaarsnesten”. De route voert langs 11 kastelen: Ojców, Piaskowa Skała, Rabsztyn, Bydlin, Pilcza, Ogrodzieniec, Morsko, Bobolice, Mirów, Ostrężnik en Olsztyn. Naast kastelen kunnen we ook sacrale gebouwen en natuurwaarden bewonderen. De route loopt door het kleinste nationale park van Polen, het Nationale Park Ojców. Dat wordt omringd door kalksteenrotsen. Vanuit het Nationaal Park Ojców kunnen we verder de Prądnik Vallei en de beroemde Brama Krakowska bewonderen – een andere rotsformatie die op een poort lijkt. Het Adelaarsnestpad, dat door bijna het hele Upland van Krakau-Częstochowa loopt, is niet alleen een trekpleister voor wandelaars, maar ook voor liefhebbers van fietsen, klimmen en speleologie.

Krakau en het Koninklijk Kasteel Wawel

Krakau, al eerder genoemd, is een stad die niet mag ontbreken in zo’n lijst van de interessantste vakantiebestemmingen in Polen. Deze voormalige zetel van de Poolse koningen en tegelijkertijd voormalige hoofdstad van Polen is nog steeds een belangrijke Europese metropool. De Oude Stad in Krakau is niet alleen een schatkamer vol kunst en overblijfselen uit vervlogen tijden, maar ook een plek waar we oude huurhuizen en een verscheidenheid aan bouwstijlen – van de middeleeuwen tot nu – kunnen bewonderen. Op het Grote Plein ligt het grootste stadsplein van middeleeuws Europa, dat sinds 1257 vrijwel onveranderd is gebleven. Op het plein kunnen we elk uur luisteren naar het bugelgeroep van St. Mary en een wandeling maken door de Lakenhal. Een andere belangrijke bezienswaardigheid in Krakau is Kazimierz – een plaats vol monumenten van de christelijke en joodse cultuur, maar ook antiek- en kunstbeurzen, allemaal omringd door restaurants en cafés.

Als je naar Krakau komt, vooral voor de eerste keer, mag je een bezoek aan het Koninklijk Kasteel Wawel, bewaakt door de Wawel Draak, niet missen. Wawel was niet alleen de zetel van de Poolse koningen, maar ook hun necropolis. Veel heersers rusten hier. We bezoeken het kasteel met een gids, maar we kunnen ook deelnemen aan de verschillende culturele en historische evenementen die hier worden georganiseerd. Er is een aanbod voor gezinnen met kinderen, maar ook voor liefhebbers van historische bezienswaardigheden en riddergevechten. Bij het plannen van een vakantie is het de moeite waard om het aanbod van het Wawel Kasteel te bekijken en deel te nemen aan extra attracties tijdens je bezoek. Krakau en omgeving zullen ons vele dagen sightseeing kosten, dus het is de moeite waard om meer tijd uit te trekken voor dit soort reizen.

Interessante Poolse steden: Toruń

Nu we toch al in stedelijke gebieden zijn, gaan we naar Toruń – een dubbelstad. En het is niet zo dat we twee Toruńs hebben in Polen, maar het feit dat het bestaat uit de Oude Stad, maar ook de Nieuwe Stad, die een apart stedelijk organisme is en als zodanig functioneerde tussen 1264 en 1454. Beide delen vormen nu de Middeleeuwse Stad Toruń, die in 1994 werd ingeschreven op de Lijst van Monumenten van de Geschiedenis en in 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Als je in de stad Copernicus bent, is het de moeite waard om het Nicolaus Copernicus Huis te bezoeken, met zijn sterrenhemel. Er is ook geen tekort aan gotische kerken in Toruń, dus liefhebbers van heilige architectuur kunnen veel tijd besteden aan het bezoeken van kerken – waaronder de kerk van de Heilige Maagd Maria of de kerk van Sint-Jacob.

Bezoek tijdens een wandeling door Toruń zeker de Boulevard Filadelfijski, vanwaar je uitzicht hebt op de rivier de Vistula en de Józef Piłsudski-brug, en sommigen zullen in de verleiding komen om te gaan zeilen – bijvoorbeeld op de Wanda-boot of de Katarzynka-boot. Museumliefhebbers mogen het Huis van de Legenden niet vergeten. Het is een combinatie van een interactief museum en een theater, waar we verhalen te horen krijgen over de geschiedenis van de stad. Nu we het toch over musea en Toruń hebben, ga dan zeker naar het Museum van Levend Peperkoek. Het is gevestigd in een 19e-eeuwse peperkoekfabriek en huisvest een tentoonstelling over de geschiedenis van het maken van peperkoek in Toruń. Wat zou een stadstour zijn zonder het Oude Stadsplein? Gecreëerd op een vierkante plattegrond, nodigt het ons uit om de monumenten te verkennen, waaronder het stadhuis en het Nicolaus Copernicus monument.

Interessante plaatsen in Polen Toruń
Interessante plaatsen in Polen: Torun/ foto: canva.com

Interessante plaatsen in Polen: Bieszczady

Er is geen tekort aan mooie plekken in Polen – vooral in de bergen. Laten we de steden achter ons laten en een wilde rit maken in het Bieszczady-gebergte. Ze liggen in de keten van de Karpaten – aan de Poolse en Oekraïense kant. De beroemdste plaats in de Bieszczady is Połonina Caryńska. Połonina is een bergweide die wuift in de wind – het uitzicht is op elk moment van het jaar geweldig. En hoewel de zomer en de lente de favoriete seizoenen zijn voor de meeste toeristen, is Połonina Caryńska ook de moeite waard in de herfst, wanneer het gekleurd is met gele, gouden, oranje en rode bladeren. Het is echter geen plek waar je je alleen zult voelen – het is een zeer aantrekkelijke toeristische route. Je kunt Połonina Caryńska beklimmen vanaf Ustrzyki Górne of Brzegi Górne – populaire toeristische bestemmingen. De hoogste top van de Bieszczady, aan de Poolse kant, is Tarnica, 1346 m boven zeeniveau. De kortste en tegelijkertijd steilste route loopt vanaf Wołosaty – en wordt druk bezocht door toeristen.

Interessante plaatsen in Polen Bieszczady
Interessante plaatsen in Polen: Bieszczady/ foto: canva.com

Kleurrijke meren en Karkonosze

De Bonte Meren zijn een goede opwarmer voor de Karkonosze. Rudawy Janowickie, het vroegere Łomnickiegebergte, is een gebergte in Neder-Silezië dat tussen Jelenia Góra en Wałbrzych ligt. De grootste attractie van het Rudawy Janowickie gebergte zijn de kleurrijke meren – die glinsteren van kleur doordat er water uit de bergen in stroomt. Je kunt ook Sokolik beklimmen, een uitkijkpunt vanwaar je een panorama over de Karkonosze kunt zien. In het dorp Trzcińsko vinden we accommodatie in het Sokolik House, dat uitkijkt over de berg. Dit is een goede uitvalsbasis als we zowel het Janowickie Ertsgebergte als het Reuzengebergte willen bezoeken. En in het Reuzengebergte kunnen we al aan een echte klim beginnen – en de hoogste top van dit gebergte, Sněžka, bedwingen, waar onder andere het Instituut voor Meteorologie en Waterbeheer is gevestigd, samen met een restaurant. Daarnaast zijn de Sneeuwkegels, de overblijfselen van een gletsjer, een bezoek waard. Ze bevinden zich tussen de Grote Helm en Łabski Peak – op de bodem van de Kleine en Besneeuwde Ketels verzamelt zich soms water, waardoor tijdelijke meren ontstaan. Vanaf de randen van de ketels kunnen we prachtige uitzichten bewonderen. Dit is zonder twijfel een van de iconische plekken in Krkonoše. Iets stedelijker, maar zeker niet rustig vanwege het aantal toeristen, kunnen we tijd doorbrengen in bergstadjes als Karpacz of Jelenia Góra. Daar vinden we vooral bezienswaardigheden van heilige architectuur en typische toeristenbeurzen.

Sokolik
Interessante plaatsen in Polen: Rudawy Janowickie Sokolik

Uitkijktorens van Neder-Silezië

De uitkijktorens van Neder-Silezië is een relatief nieuw project dat in 2021 debuteerde op Instagram. Het begint echter enorm populair te worden en het idee van een uitkijktorenroute door Neder-Silezië is een goede manier om menig vrij weekend door te brengen. Het aantal uitkijktorens in Silezië zal je misschien verbazen, maar er zijn er de laatste tijd inderdaad een heleboel gebouwd, waarvan wij er een aantal uitlichten:

 • De uitkijktoren in Gozdno – dit is een observatiedek in het Land van Uitgestorven Vulkanen. Hij is meer dan 20 meter hoog en staat op de Zawodna-heuvel, 445 m boven de zeespiegel.
 • Złoty widok – een observatiedek in Szklarska Poręba met een panoramisch uitzicht op het Karkonosze gebergte. De toren ligt op een hoogte van 585 m boven de zeespiegel, vlakbij de Szklarki waterval.
 • Kasteeltoren van Chojnik – Kasteel Chojnik zelf is al jaren een populaire toeristische attractie. De toren bevindt zich op een hoogte van 625 m. Vanaf de top kun je de Karkonosze, het Jizeragebergte en het Kaczawskiegebergte zien.
 • Uitkijktoren “Suszynka” – gelegen in Suszyn, tussen Kłodzko en Radków. Hij bevindt zich op een hoogte van 469 meter boven de zeespiegel. – Vanaf het uitkijkterras kunnen we het Stołowegebergte, het Bardzkiegebergte, het Uilengebergte en het Orlickiegebergte bewonderen.
 • Uitkijkterras op de berg Guzowata in Radków – dit is een modern uitkijkpunt dat zich op een hoogte van 450 m boven de zeespiegel bevindt.
 • Uitkijkpunt op Trójmorski Wierch – dit is een houten toren die ver van de bewoonde wereld staat, maar het is de moeite waard om erheen te gaan om het berglandschap te bewonderen.
 • Uitkijktoren op de Sint-Annaberg – staat op de Włodzickieheuvel van de Sint-Annaberg in Nowa Ruda. Het is 647 meter boven de zeespiegel. In 2014 werd begonnen met de renovatie, waardoor de toren een nieuw uiterlijk kreeg.
 • Toren op de Allerheiligenberg – er is nog een uitkijktoren in Nowa Ruda, die 15 meter meet en op een heuvel 648 meter boven zeeniveau staat.
 • Uitkijktoren op de Radogostpiek – deze piek van bijna 400 meter ligt in de uitlopers van Kaczawskie. De toren zelf is 22 meter hoog en werd gebouwd in de 19e eeuw. Vanaf het terras kunnen we het panorama van het Sudetië-gebergte bewonderen.
 • Toren in Radomierz – gelegen in de buurt van Jelenia Góra, vanaf de top kunnen we de Karkonosze, het eerder genoemde Janowickie Ertsgebergte en het Kaczawskiegebergte bewonderen.
 • Observatietoren op Czarna Góra – de top van Czarna Góra meet 1205 meter boven zeeniveau, terwijl het observatiedek 14 meter hoog is. Van hieruit kunnen we het Śnieżnik Massief bewonderen.
 • Uitkijktoren in Kotowice – Kotowice, net buiten Wrocław, is een goed idee voor een weekendje weg met het hele gezin. Vanaf het terras kun je Wrocław, de rivier de Odra en het Ślęza massief zien.
 • Bolków kasteeltoren – een uitstapje naar het kasteel van Bolków is de moeite waard om de kasteeltoren te beklimmen en het panorama van de omgeving te bewonderen.
 • De uitkijktoren van de Srebrna Góra burcht – net als bij het kasteel van Bolków kun je de uitkijktoren van de burcht in Srebrna Góra niet missen.
 • Toren op Jawornik Wielki – op de top van het Złotegebergte hebben we twee uitkijkplatforms – op een hoogte van 3,5 en 6,4 meter, vanwaar we het panorama van Złoty Stok kunnen zien.
 • De kasteeltoren van Grodno – gelegen in Zagórze Śląskie op de Choina heuvel op een hoogte van 450 meter boven de zeespiegel. Vanaf de kasteeltoren kunnen we het Wałbrzyskie gebergte en het Uilengebergte bewonderen.
 • Toren op Wielka Sowa – de toren staat op de top van Wielka Sowa op een hoogte van 1015 m boven zeeniveau.
 • Uitkijktoren op Kalenica – de 84 jaar oude uitkijktoren staat op de top van de berg Kalenica op een hoogte van 964 m boven zeeniveau.
 • Uitkijktoren in Borowa – de 16 meter hoge toren staat in het Zwarte Gebergte, op de top van de Borowa op 853 m boven zeeniveau.
 • Sleza uitkijktoren – de berg Sleza is een populaire toeristische attractie. De toren zelf is 12 meter hoog en werd gebouwd in het begin van de 20e eeuw.
 • Uitkijktoren Świeradów-Zdrój – dit is de hoogste uitkijktoren in Polen, met een hoogte van 65 meter.

Interessante plaatsen in Polen: Malbork

Een andere vakantiebestemming in Polen die een bezoek waard is, is Malbork en het Teutoonse kasteel. Kasteel Malbork is het machtigste fort in middeleeuws Europa. De Teutoonse ridders begonnen met de bouw in de 13e eeuw en het diende vervolgens als hoofdstad van de Duitse Orde. Het fort bestaat uit drie delen in gotische stijl: Laag Kasteel, Midden Kasteel en Hoog Kasteel. Hier worden de “Belegering van Malbork” nagespeeld. De stad zelf, hoewel beroemd om zijn fort, heeft nog veel meer attracties te bieden, hoewel de meeste daarvan gerelateerd zijn aan middeleeuwse monumenten. Bij het kasteel zelf is een jachthaven van waaruit we een boottocht op de rivier Nogat of naar het Dinopark kunnen maken. Een interessant monument is het oude stadhuis, dat in 1380 in gotische stijl werd gebouwd. Op het Kazimierz Jagiellończyk plein kunnen we daarentegen het koningsmonument en de aangrenzende fonteinen bewonderen. Er is geen tekort aan musea in Polen, dus in Malbork kunnen we ook het Museum van de Stad Malbork bezoeken, een relatief nieuwe toeristische attractie in deze stad.

Mazurië en het Land van de Grote Mazurische Meren

Interessante plaatsen in Polen Mazury
Interessante plaatsen in Polen: Mazurië / foto: canva.com

Mazurië is een zeer populaire vakantiebestemming. De talrijke meren en wilde natuur trekken zowel toeristen die hun vrije tijd graag doorbrengen in stedelijke centra zoals Giżycko of Mikołajki, als toeristen die hun tijd graag actief doorbrengen: zeilen, kanoën, wandelen en fietsen. Het Land van de Grote Mazurische Meren maakt deel uit van het Mazurische Merengebied, met meren die maar liefst 486 km² beslaan. De Zeilroute van de Grote Mazurische Meren voert door plaatsen als Węgorzewo, Giżycko, Ryn, Mikołajki en Ruciane Nido. Ook aan kanoroutes is hier geen gebrek. Maar als je gewoon graag in het water zwemt of aan de rand van het water ontspant, gaat liggen en zonnebaden, dan is Mazurië een ideale plek voor dit soort vakanties. Maar wie ook buiten het water actief wil zijn, kan zijn voordeel doen met de prachtige fietsroutes, die op natuurlijke wijze opgaan in de omgeving van Mazurië. De meeste routes zijn lussen met een start en finish op dezelfde plaats en zijn geconcentreerd rond de grootste toeristische centra van de regio.

Er is geen tekort aan mooie plekken in Polen. Er zijn toeristische badplaatsen, grote steden, afgelegen steden en dorpen midden in de natuur, landschapsparken, bergen – de meer en minder bekende routes. Polen is een schilderachtig land waar elke reisliefhebber wel een plekje vindt dat hem of haar na aan het hart ligt.

Zie ook: Waar naar de bergen in Polen?

Robbert Meilink
Robbert Meilink

Ik ben Robbert Meilink, de bezieler achter lexpev.nl. Mijn passie voor kennis en ontwikkeling drijft me om inhoud te creëren die verrijkt en informeert. Als fervent liefhebber van technologie, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling streef ik ernaar een platform te bieden dat niet alleen informeert, maar ook inspireert. Mijn nieuwsgierigheid naar de wereld heeft me ertoe gebracht om onderwerpen te verkennen variërend van de efficiëntie van managementtrainingen tot de intrigerende vraag hoeveel een vliegtuig weegt. Door mijn liefde voor ontdekken en leren hoop ik anderen te motiveren om hun horizon te verbreden en het meeste uit hun potentieel te halen.

Artikelen: 198

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *