Zakopane noclegi – drewniany dom w Zakopanem zasypany śniegiem

Maak kennis met het feestelijke Zakopane! Accommodatie en appartementen in de bergen perfect voor Kerstmis

Zakopane wordt niet zonder reden de ‘winterhoofdstad van Polen’ genoemd. Duizenden ski- en snowboardliefhebbers komen er tijdens de wintermaanden naartoe. Het huren van een appartement in Zakopane tijdens kerst en oud en nieuw is echter een goed idee voor degenen die niet aan wintersport doen, maar gewoon het Tatragebergte willen bewonderen in een prachtig besneeuwd landschap.

Bekijk ook de portal – scandinavia.com.pl

Accommodatie Zakopaneto is elk jaar tijdens de kerst- en nieuwjaarsperiode een zeer populaire vorm van vakantie. Dit beroemdste bergresort in Polen trekt toeristen met het prachtige winterlandschap van het Tatragebergte, kilometers aan perfect geprepareerde ski- en langlaufloipes en talloze kerstattracties.

Iedereen vindt een geschikte accommodatie in Zakopane. Voor studenten kunnen de relatief goedkope Zakopane accommodaties in particuliere accommodaties en agrotoeristische boerderijen een interessante optie zijn. Voor gezinnen met kinderen – die meer ruimte nodig hebben – is een goede keuze een appartement Zakopane te huren voor een paar dagen, waar zowel ouders als peuters ruimte voor zichzelf vinden. Jongeren vinden een appartement in het centrum van Zakopane misschien aantrekkelijker omdat het dicht bij bars, restaurants en nachtclubs ligt.

Zakopane – accommodaties, appartementen en verblijven voor wintersportfans

Als je eenmaal een appartement in Zakopane hebt gevonden dat aan je wensen voldoet, kun je beginnen met het plannen van je actieve vakantie op de pistes en afdalingen – en die zijn er genoeg in Zakopane! Erg populair zijn onder andere de routes rond Kasprowy Wierch (in totaal bijna 14 km), het skistation op Polana Szymoszkowa, het Harenda skigebied gelegen op de zuidoostelijke hellingen van Rafaczowka, het Nosal skicomplex en routes rond Gubałówka. Overal zijn er skiverhuurders, skidiensten en scholen voor kinderen en volwassenen.

Liefhebbers van het Tatragebergte en wintersport worden ook aangeraden deel te nemen aan het “Mountain Power” Festival, dat elk jaar vlak voor Kerstmis plaatsvindt in Zakopane. Tijdens het festival kun je onder andere interessante mensen ontmoeten (zoals bergbeklimmers) en bergfilms bekijken uit de hele wereld.

Zakopane appartementen te huur – de kerstcharmonie van Krupówki

Als je een appartement huurt in het centrum van Zakopane ben je in een paar minuten bij Krupówki, de belangrijkste straat van de stad en een van de beroemdste promenades in Polen. Breng tijdens een wandeling langs Krupówki zeker een bezoek aan enkele belangrijke monumenten van Zakopane: Het Heiligdom van de Heilige Familie, het Tytus Chałubiński Tatramuseum, het Tatra Railway Station, de Władysław Count Zamoyski Municipal Art Gallery, het monument voor Władysław Count Zamoyski en de 20th Century Art Gallery in de Oksza Villa.

In de Krupówkistraat vind je ook talloze souvenirstalletjes, cafés, tavernes, bars en restaurants, die tijdens het feestseizoen toeristen nog meer aantrekken met prachtige gelegenheidsdecoraties. Na een wandeling is het de moeite waard om te stoppen bij een geselecteerde herberg om gerechten te proberen die kenmerkend zijn voor de keuken van Zakopane. Deze omvatten Deze omvatten kwaśnica (zure koolsoep met schapenvlees), moskol (gebakken pannenkoeken gemaakt van gekookte aardappelen, meel, ei, zout en water), gegrilde oscypek met cranberry, bryjka (dikke soep gemaakt van meel, karnemelk en varkensvet), scykane knoedels (aardappelknoedels geserveerd met melk, kaas of kaantjes) en bombolki (gistknoedels geserveerd met gesmolten boter en honing).

Accommodatie in Zakopane – de kracht van Kerstmis!

Een accommodatie in de bergen in Zakopane tijdens de kerstperiode is ook een mooie gelegenheid om deel te nemen aan verschillende attracties en evenementen die in deze periode plaatsvinden. Een daarvan is een kerstmarkt met workshops over het maken van kerstversieringen, workshops over het versieren van peperkoek, waar je souvenirs, diverse ambachten, lokale lekkernijen en drankjes kunt kopen. Op het podium zijn dan weer artistieke optredens – zowel van folkloristische groepen als van kinderen van scholen uit Zakopane.

U kunt een werkelijk prachtige vakantie in Zakopane. Moderne appartementen in Zakopane zal voldoen aan de verwachtingen van zelfs de meest veeleisende toeristen, die comfortabele voorwaarden voor rust na uren doorgebracht op de hellingen of wandelen door de straten van de stad. Er is ook goed nieuws voor ouders die een accommodatie in Zakopane plannen – in veel van de flats wordt een toeristenvoucher gehonoreerd, waarmee je een reis tegen een betere prijs kunt organiseren. Accommodatieopties zijn er inderdaad in overvloed!

Robbert Meilink
Robbert Meilink

Ik ben Robbert Meilink, de bezieler achter lexpev.nl. Mijn passie voor kennis en ontwikkeling drijft me om inhoud te creëren die verrijkt en informeert. Als fervent liefhebber van technologie, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling streef ik ernaar een platform te bieden dat niet alleen informeert, maar ook inspireert. Mijn nieuwsgierigheid naar de wereld heeft me ertoe gebracht om onderwerpen te verkennen variërend van de efficiëntie van managementtrainingen tot de intrigerende vraag hoeveel een vliegtuig weegt. Door mijn liefde voor ontdekken en leren hoop ik anderen te motiveren om hun horizon te verbreden en het meeste uit hun potentieel te halen.

Artikelen: 198

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *