Hurling‎ - czym jest i na czym polega?

Hurling – wat is het en wat houdt het in?

Hurling is een sport waarbij spelers fysiek erg fit moeten zijn, maar ook tactisch vaardig. Het is een sport waarbij elke centimeter telt en elke seconde goud waard is. Er is geen ruimte voor fouten in dit spel. Spelers moeten gefocust zijn en klaar staan voor elke situatie. Ontdek meer over deze sport!

Wat is hurling?

Hurling is een traditioneel sportspel dat populair is in Ierland. Het wordt gespeeld op een veld van 140 x 80 meter en het spel vereist een knuppel (hurley) en een bal (sliotar). Het wordt beschouwd als een van de oudste sporten ter wereld en de oudste sport van Europa. Het maakt ook deel uit van het officiële programma voor de Olympische Spelen van Tokio in 2020.

Wat houdt hurling in? Regels van het spel

Hurling is een sport waarbij je een bal (lacrosse) gooit en onderschept met behulp van stokken. Hurling wordt beschouwd als de snelste sport ter wereld. De wedstrijden worden gespeeld op een veld van 140 x 80 meter, verdeeld in twee helften. Hurling wordt gespeeld door 2 teams van elk 15 spelers. Spelers mogen de bal alleen aanraken met een stick of hun hand. Het doel van het spel is om de bal in het doel van de tegenstander te schieten en zoveel mogelijk punten te scoren. Doelpunten kunnen alleen worden gescoord met een worp van de stick of door de bal te schoppen. Hurling is een erg spectaculaire sport en is erg populair bij toeschouwers.

Geschiedenis van hurling

De geschiedenis van hurling is de geschiedenis van een sport waarvan wordt aangenomen dat het de oudste ter wereld is. Hurling is een spel dat waarschijnlijk in de 14e eeuw in Ierland is ontstaan. Het is een spel dat veel lijkt op hockey en ook op lacrosse. Hurling is een zeer fysiek spel waarbij stokken worden gebruikt om de bal in het doel van de tegenstander te schieten.

Robbert Meilink
Robbert Meilink

Ik ben Robbert Meilink, de bezieler achter lexpev.nl. Mijn passie voor kennis en ontwikkeling drijft me om inhoud te creëren die verrijkt en informeert. Als fervent liefhebber van technologie, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling streef ik ernaar een platform te bieden dat niet alleen informeert, maar ook inspireert. Mijn nieuwsgierigheid naar de wereld heeft me ertoe gebracht om onderwerpen te verkennen variërend van de efficiëntie van managementtrainingen tot de intrigerende vraag hoeveel een vliegtuig weegt. Door mijn liefde voor ontdekken en leren hoop ik anderen te motiveren om hun horizon te verbreden en het meeste uit hun potentieel te halen.

Artikelen: 198

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *