Jigdum - czym jest i na czym polega?

Jigdum – wat is het en waar gaat het over?

Jigdum wordt beschouwd als een van de oudste sporten ter wereld en is erg populair in Bhutan en Nepal. Maar wat is de sport eigenlijk? Waar bestaat het uit en wat is de geschiedenis? Wij leggen het uit!

Wat is Jigdum?

Jigdum is een Bhutanese sport waarbij je een speer naar een schild gooit. Het wordt beschouwd als een van de oudste sporten ter wereld en is populair in Bhutan en Nepal. De discipline vereist grote precisie en kracht, maar ook behendigheid. Het is een van de moeilijkste sporten ter wereld.

Waaruit bestaat Jigdum? Regels

Jigdum is een sport waarbij je een speer naar een doel gooit. Het is een Bhutanese sport die zijn wortels heeft in de oudheid. De spelregels zijn vrij eenvoudig – een schild wordt op een hoogte van ongeveer 3 meter geplaatst en een speer wordt naar het schild gegooid. De speer die voor jigdum wordt gebruikt is erg zwaar en ongeveer 2,5 meter lang. Het schild waarnaar de speer wordt gegooid is ook erg zwaar en heeft een diameter van ongeveer 1,5 meter. Om te winnen moet je het schild met grote kracht en precisie raken. Dit is erg moeilijk omdat het schild erg zwaar is en een grote diameter heeft.

Jigdum – geschiedenis

Jigdum is een Bhutanese sport waarbij je een speer gooit. Het is erg populair onder de Bhutanezen en wordt vaak gespeeld door de jeugd. Dit spel is een belangrijk onderdeel van de Bhutanese cultuur en heeft een lange geschiedenis.

Het is een van de oudste sporten ter wereld. De eerste vermeldingen van Jigdum dateren uit de 4e eeuw voor Christus, toen het een populaire sport was in China. Jigdum wordt door Bhutanezen op afstand gegooid en het doel is om het doel te raken met de speer.

De Bhutanezen houden van Jigdum en beschouwen het als een belangrijk onderdeel van hun cultuur. Het wordt vaak beoefend door de jeugd en is erg populair onder de Bhutanezen.

Robbert Meilink
Robbert Meilink

Ik ben Robbert Meilink, de bezieler achter lexpev.nl. Mijn passie voor kennis en ontwikkeling drijft me om inhoud te creëren die verrijkt en informeert. Als fervent liefhebber van technologie, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling streef ik ernaar een platform te bieden dat niet alleen informeert, maar ook inspireert. Mijn nieuwsgierigheid naar de wereld heeft me ertoe gebracht om onderwerpen te verkennen variërend van de efficiëntie van managementtrainingen tot de intrigerende vraag hoeveel een vliegtuig weegt. Door mijn liefde voor ontdekken en leren hoop ik anderen te motiveren om hun horizon te verbreden en het meeste uit hun potentieel te halen.

Artikelen: 198

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *