Fistball‎ - zasady sportu

Vuistbal – de regels van de sport

Fistball is een populaire sport in veel Europese en Zuid-Amerikaanse landen. In Polen wordt het steeds populairder en het aantal mensen dat de sport beoefent groeit. Ontdek wat het is.

Wat is fistball precies?

Fistball is de sport waarbij je een bal met je vuist en onderarm omgooit zodat hij de andere kant van het net bereikt. Het net is 2,43 m hoog en is over de hele lengte van het veld gespannen. Het hek is 1,8 m breed. Het vuistbalveld is 18 m lang en 9 m breed. Bij het spel zijn vier mensen betrokken die in twee paren zijn verdeeld. Het doel van het spel is om de bal zo te gooien dat hij de andere kant van het net bereikt om een punt te scoren. Om een punt te scoren, moet de bal de grond buiten de baan raken. Als de bal het net raakt of door een tegenstander wordt vastgepakt, wordt er geen punt toegekend.

Fistball – regels

De regels van fistball zijn vrij eenvoudig. Het spel wordt gespeeld op een veld van 20×10 meter. Het net is 2,43 meter hoog voor mannen en 2,24 meter voor vrouwen. Om een punt te scoren, moet de bal zo worden geslagen dat hij het veld van het andere team doorkruist en de grond raakt. Het is ook mogelijk om te scoren als de tegenstander de bal in het net of out of bounds slaat. Het spel bestaat uit drie sets en de winnaar is degene die twee sets wint. Bij een gelijke stand in de derde set wordt het spel tot één punt gespeeld.

Competitie – vuistbal

Tot voor kort was fistball een nichesport, maar de laatste jaren is de populariteit explosief gestegen. In 2006 werd de sport erkend als officiële sport door het Internationaal Olympisch Comité. In 2017 werden de eerste wereldkampioenschappen beachvolleybal en fistball gehouden in Berlijn.

Waar komt fistball vandaan?

Fistball is een sport die is ontstaan in Duitsland. In Duitsland wordt fistball beschouwd als de nationale sport. Het is erg populair onder Duitsers, maar ook in andere Europese landen. Fistball is populair in Duitsland, Oostenrijk, Brazilië, Argentinië en Uruguay. In Duitsland worden al meer dan 80 jaar competities gehouden. Het eerste internationale toernooi werd gespeeld in 1921 in Buenos Aires. In 1937 werd de Fédération Internationale de Fistball (FIVB) opgericht en dat is nu het belangrijkste bestuursorgaan van de sport.

Robbert Meilink
Robbert Meilink

Ik ben Robbert Meilink, de bezieler achter lexpev.nl. Mijn passie voor kennis en ontwikkeling drijft me om inhoud te creëren die verrijkt en informeert. Als fervent liefhebber van technologie, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling streef ik ernaar een platform te bieden dat niet alleen informeert, maar ook inspireert. Mijn nieuwsgierigheid naar de wereld heeft me ertoe gebracht om onderwerpen te verkennen variërend van de efficiëntie van managementtrainingen tot de intrigerende vraag hoeveel een vliegtuig weegt. Door mijn liefde voor ontdekken en leren hoop ik anderen te motiveren om hun horizon te verbreden en het meeste uit hun potentieel te halen.

Artikelen: 198

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *