Korfball‎ - czym jest? Zasady gry

Korfbal – wat is het? Spelregels

Korfbal is erg populair in Nederland, maar het wordt ook gespeeld in België, Duitsland, Denemarken en vele andere Europese landen. In Polen is korfbal nog niet erg populair, maar het aantal mensen dat geïnteresseerd is in de sport groeit voortdurend. Kom meer te weten over de sport!

Wat is korfbal?

Korfbal is een teamspel dat zijn oorsprong heeft in Nederland en populair is in veel Europese landen. Het is een sport voor twee teams van acht spelers die stokken moeten gebruiken om een bal nauwkeurig in een korf te gooien. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk punten te scoren door de bal in de korf te slaan.

Wat houdt korfbal in? Spelregels

Elk team bestaat uit 4 aanvallers en 4 verdedigers. De aanvallers moeten proberen de bal in de korf te krijgen en de verdedigers moeten voorkomen dat hun tegenstanders dat doen. Spelers kunnen de bal alleen passen naar spelers van hetzelfde geslacht. Als de bal in de basket wordt geslagen, krijgt het team 1 punt.

Het spel wordt gespeeld op een veld van 16 x 32 meter en de korven staan op een hoogte van 3,05 meter. Korfbal is een geweldig spel voor gezinnen omdat het makkelijk te leren is en op veel manieren kan worden gespeeld. Het is ook een sport die het hele jaar door gespeeld kan worden.

Korfbal – geschiedenis

Korfbal is een sport die in 1904 in Nederland is ontstaan. De bedenker was Nico Broekhuijsen. Korfbal was oorspronkelijk een spel voor kinderen, maar werd al snel populair onder volwassenen. In 1907 werd de eerste Nederlandse korfbalcompetitie opgericht.

In 1924 werd korfbal erkend door het Internationaal Olympisch Comité, maar werd niet opgenomen in het programma van de Olympische Spelen. In de jaren 1930 en 1940 was korfbal populair in Europa, maar ook in China en Japan. In 1948 werd de Internationale Korfbal Federatie opgericht.

Poolse korfbalcompetitie

In Polen is korfbal niet erg populair. De eerste teams werden pas in de jaren ’90 opgericht. In 2004 werd de Poolse Korfbal Federatie opgericht. In Polen wordt alleen een clubcompetitie gespeeld. In het seizoen 2017/2018 speelden er zeven teams in.

Robbert Meilink
Robbert Meilink

Ik ben Robbert Meilink, de bezieler achter lexpev.nl. Mijn passie voor kennis en ontwikkeling drijft me om inhoud te creëren die verrijkt en informeert. Als fervent liefhebber van technologie, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling streef ik ernaar een platform te bieden dat niet alleen informeert, maar ook inspireert. Mijn nieuwsgierigheid naar de wereld heeft me ertoe gebracht om onderwerpen te verkennen variërend van de efficiëntie van managementtrainingen tot de intrigerende vraag hoeveel een vliegtuig weegt. Door mijn liefde voor ontdekken en leren hoop ik anderen te motiveren om hun horizon te verbreden en het meeste uit hun potentieel te halen.

Artikelen: 198

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *