Kinball‎ - na czym polega? Zasady rozgrywki

Kinball – wat is het? Regels van het spel

Kinball – een ongewoon sportspel dat wereldwijd aan populariteit wint. Het is een spel dat in Frankrijk is ontstaan en zich steeds meer verspreidt. Lees er meer over.

Kinball – wat is het?

Kinball is een combinatie van teamspellen zoals volleybal, voetbal en rugby. Bij het spel spelen drie teams tegen elkaar op een veld met een reuzenbal. Elk team heeft zijn eigen veld waarop het de bal moet plaatsen, waarna het de bal zo moet laten stuiteren dat hij het veld van de tegenstander bereikt. Teams moeten doorzettingsvermogen en veerkracht tonen om te winnen. Kinball is een spel dat veel inspanning vergt, maar ook erg spannend is. Het is een geweldige kans om relaties op te bouwen tussen spelers en ook een geweldige kans om teamvaardigheden te leren. Het spel stimuleert samenwerking, creativiteit en doorzettingsvermogen.

Kinball is een sport die veel kenmerken van teamspellen zoals volleybal, voetbal en rugby combineert. Het is leuk voor het hele gezin en kan ook een geweldige kans zijn voor integratie en samenwerking.

Wat houdt kinball in? Principes van het spel

KinBall is een competitieve teamsport. Het doel is om zoveel mogelijk mensen van de tegenstander met de bal te raken. Het is een teamspel met negen tot twaalf spelers per team. De deelnemers worden verdeeld in drie secties: aanval, verdediging en midden. Elk heeft zijn eigen specifieke taken.

Bij kinBall is de bal veel groter dan een normale bal. Hij heeft een diameter van 125 cm en weegt 1,2 kg. De bal is zo ontworpen dat hij veilig en makkelijk te controleren is. Het spel maakt ook gebruik van speciale banden om het makkelijker te maken om de bal te onderscheppen en te dragen.

De spelregels zijn eenvoudig. Elk team moet zoveel mogelijk mensen van de tegenstander raken met de bal. Elke speler heeft drie seconden om de bal te onderscheppen en 10 seconden om de bal te passen. Als de bal de grond raakt, wordt er van kant gewisseld. Het team scoort een punt als het lukt om de bal naar drie of meer mensen van de tegenstander te spelen.

Kinball – geschiedenis

Kinball is een steeds populairder wordende sport die zich over de hele wereld heeft verspreid. De introductie vond plaats in de jaren 1990, toen de Franse leraar lichamelijke opvoeding, Jean-Claude Bourret, de bedenker was.

De eerste wedstrijd werd gespeeld op 27 januari 1991 op een middelbare school in Arras, Frankrijk. Tijdens deze wedstrijd creëerden Jean-Claude Bourret en zijn team van 6 studenten een nieuwe manier van bal spelen. Deze versie van het spel gebruikte een bal met een diameter van 1,2 m en een hoog net van 1,8 m.

Sindsdien zijn er veel verschillende varianten van kinball. Het spel kan worden gespeeld door 3, 4 of 6 teams en heeft regels die variëren afhankelijk van welk type wordt gespeeld.

Internationale wedstrijden – Kinball

De internationale Kinball playoffs worden georganiseerd door de International Kinball Federation en vinden elk jaar in september plaats. Teams van over de hele wereld nemen deel aan deze unieke evenementen waar ze hard werken om gouden medailles te winnen. De spelers moeten zeer gemotiveerd zijn en klaar om te werken, want de wedstrijden zijn snel en slopend. De spelers worden meestal ingedeeld in leeftijdsgroepen, zodat iedereen een winnend team kan vormen. Internationale kinbalwedstrijden zijn vooral belangrijk voor jongeren omdat ze zo de kans krijgen om zichzelf te uiten en hun vaardigheden te tonen. Kinderen leren hoe ze als team moeten werken en hoe ze een competente speler kunnen zijn.

Robbert Meilink
Robbert Meilink

Ik ben Robbert Meilink, de bezieler achter lexpev.nl. Mijn passie voor kennis en ontwikkeling drijft me om inhoud te creëren die verrijkt en informeert. Als fervent liefhebber van technologie, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling streef ik ernaar een platform te bieden dat niet alleen informeert, maar ook inspireert. Mijn nieuwsgierigheid naar de wereld heeft me ertoe gebracht om onderwerpen te verkennen variërend van de efficiëntie van managementtrainingen tot de intrigerende vraag hoeveel een vliegtuig weegt. Door mijn liefde voor ontdekken en leren hoop ik anderen te motiveren om hun horizon te verbreden en het meeste uit hun potentieel te halen.

Artikelen: 247